Bramborové gnocchi Ambiente
35 min.
Ingredience
- 150gramůSolamyl - bramborový škrob
- 1kilogramBrambory
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůSůl
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
89 mg
Postup přípravy
- 1Den předem uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme je a rozmačkáme nebo najemno nastrouháme do mísy. Přidáme 2 vejce, osolíme a dobře zamícháme. Smícháme změklé máslo, hrubou mouku a bramborový škrob a přidáme k bramborové směsi. Dobře promícháme, těsto se nesmí lepit na ruce, má být řidší, ale bez hrudek. Musíme nyní pracovat velmi rychle, protože bramborové těsto řídne.
- 2Z těsta vyválíme 2 cm silné válečky, které rozkrájíme na gnocchi a ihned vaříme v osolené vodě s olivovým olejem. Uvařené gnocchi se odlepí ode dna a vyplavou. Po uvaření je ihned promícháme s omáčkou. Nikdy je neproplachujeme studenou vodou!
- 3Pokud je ihned nespotřebujeme, pomastíme je olivovým olejem nebo máslem, rozložíme a přikryjeme fólií.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.