Bramborové gnocchi s lanýžem
70 min.
Ingredience
- Bramborové gnocchi Ambiente [47101]
- 1kilogramBrambory
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůOlej olivový
- 150gramůSolamyl
- 30gramůSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 2litryVoda pitná
- Bramborové gnocchi s lanýžem
- 80gramůLanýž
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10mililitrůOlej lanýžový
- 100lžicOlej olivový
- 30gramůSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
84 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
89 mg
Postup přípravy
- 1Gnocchi dáme do osolené vroucí vody s trochou oleje a vaříme 5 až 7 minut, dokud nevyplavou.
- 2Černé lanýže z Piemonte nakrájíme na velmi tenké plátky. Polovinu z nich dáme na pánvičku s rozpuštěným máslem a 5 minut je zahříváme (nesmí se péct). Přidáme několik kapek lanýžového oleje, osolíme a promícháme s čerstvě uvařenými gnocchi.
- 3Servírujeme posypané druhou polovinou nakrájených lanýžů.
- 5Bramborové gnocchi Ambiente [47101]:
- 6Den předem uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme je a rozmačkáme nebo najemno nastrouháme do mísy. Přidáme 2 vejce, osolíme a dobře zamícháme. Smícháme změklé máslo, hrubou mouku a bramborový škrob a přidáme k bramborové směsi. Dobře promícháme, těsto se nesmí lepit na ruce, má být řidší, ale bez hrudek. Musíme nyní pracovat velmi rychle, protože bramborové těsto řídne.
- 7Z těsta vyválíme 2 cm silné válečky, které rozkrájíme na gnocchi a ihned vaříme v osolené vodě s olivovým olejem. Uvařené gnocchi se odlepí ode dna a vyplavou. Po uvaření je ihned promícháme s omáčkou. Nikdy je neproplachujeme studenou vodou!
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.