Bramborové hranolky pečené v troubě

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Vápník
75 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky, které rozložíme na utěrku a necháme z nich odsát přebytečnou vodu. Hranolky pak v míse promícháme s olejem.
  • 2
    Na plech rozložíme pečicí papír, rozprostřeme na něj hranolky a pečeme je v hodně vyhřáté troubě za občasného míchání přibližně 30 minut. Upečené zlatavé bramborové hranolky osolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 9. 2015
Bramborové hranolky pečené v troubě
Bramborové hranolky pečené v troubě jsou klasikou, kterou musíte vyzkoušet, protože vás tento recept opravdu nadchne. Křupavoučké hranolky se pak hodí jak k zelenině, sýrům a také k masu. Pokud plánujete nějakou významnou událost, je tato příloha opravdu tou pravou pro skvělé pohoštění.