Bramborové karbanátky s točeným salámem
45 min.
Ingredience
- 350gramůBrambory vařené
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMáslo čerstvé
- 350gramůSalám měkký
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 8gramůSůl
- 120gramůStrouhanka
- 60mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
38 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory rozšťoucháme, vložíme do mísy, přidáme žloutky, mouku, vyšlehané máslo, osolíme, okořeníme muškátem a vymícháme těsto. Točený salám nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme do těsta. Z těsta odkrajujeme stejně velké kousky, v ruce uválíme do tvaru karbanátků, lehce obalíme ve strouhance a smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.
- 2Karbanátky rozdělíme na talíře a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.