Bramborové karbanátky se zeleninou a sýrem
50 min.
Ingredience
- Karbanátky
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 2kusyKarotka
- 1kusCeler řapíkatý
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 60gramůKvěták
- 1,5lžičkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 3lžičkyHrášek mražený
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůSýr Gran Moravia
- 0,25lžičkaKmín drcený
- Na obalení
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSezam - semena
- Na smažení
- Na vaření v páře
- 400mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V hrnci se síťkou přivedeme k varu vodu. Očištěnou karotku a kousek řapíkatého celeru (1 stonek) omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Fazolové mladé lusky, růžičky květáku, celer a karotku vložíme na síťku, hrnec zakryjeme a zeleninu uvaříme v páře téměř doměkka. Vaříme ji přibližně 15 minut. Uvařenou zeleninu necháme vychladnout, pak ji dáme do mísy a šťouchadlem na brambory ji rozmačkáme. Uvařené brambory ve slupce oloupeme, vychladlé nastrouháme do mísy a smícháme je se zeleninou. Zeleninovou směs ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem, přidáme žloutek, mouku, nastrouhaný tvrdý sýr, zmražený hrášek a znovu směs promícháme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do zeleninové směsi.
- 2Do misky nasypeme hladkou mouku, do které přimícháme sezamová semínka. V pánvi si rozehřejeme olivový olej. Ze zeleninové směsi vytvoříme kulaté karbanátky, obalíme je v připravené mouce, karbanátky v rukou mírně zploštíme a vložíme je do rozpáleného oleje. Osmažíme je z každé strany dozlatova.
- 3Usmažené karbanátky poklademe na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku. Servírujeme je teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.