Bramborové karbanátky z prosa

55 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Proso nasypeme do sítka, propláchneme vroucí vodou, překlopíme do mléka, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Do husté prosné kaše přimícháme rozmačkané brambory, osolíme, přidáme vejce, přisypeme strouhanku a vypracujeme těsto. Z těsta odkrajujeme stejně velké kousky, ze kterých tvarujeme karbanátky. Protože těsto trochu lepí, karbanátky obalíme v hladké mouce a smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Zakysané zelí podusíme 15 minut ve vlastním nálevu, okmínujeme a podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.