Bramborové karbanátky z prosa
55 min.
Ingredience
- 250gramůProso - obilky
- 500mililitrůMléko polotučné
- 400gramůBrambory vařené
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůStrouhanka
- 5gramůSůl
- 600gramůZelí kysané
- 3gramyKmín celý
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Proso nasypeme do sítka, propláchneme vroucí vodou, překlopíme do mléka, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Do husté prosné kaše přimícháme rozmačkané brambory, osolíme, přidáme vejce, přisypeme strouhanku a vypracujeme těsto. Z těsta odkrajujeme stejně velké kousky, ze kterých tvarujeme karbanátky. Protože těsto trochu lepí, karbanátky obalíme v hladké mouce a smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Zakysané zelí podusíme 15 minut ve vlastním nálevu, okmínujeme a podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.