Bramborové kari s květákem
55 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 4lžíceOlej rostlinný
- 700gramůBrambory
- 1lžičkaGaram masala
- 2lžičkyZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 3stroužkyČesnek
- 250gramůKvěták
- 4kusyRajčata
- 80gramůHrášek
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 0,5lžičkaKmín římský
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, krátce orestujeme. Brambory pokrájíme na větší kusy a přidáme na pánev, restujeme asi 5 minut. Podlijeme vývarem, zamícháme, okořeníme garam masalou, kurkumou, mletým koriandrem, strouhaným zázvorem, římským kmínem a posekanou chilli papričkou.
- 2Vaříme 15 minut, přidáme hrášek, růžičky květáku a nakrájená rajčata. Podusíme dalších 15 minut, podáváme s rýží jako hlavní chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.