Bramborové knedlíčky k pečeným masům
23 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory vařené ve slupce
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůStrouhanka
- 2gramyMuškátový květ
- 20gramůPetržel kudrnka
- 10gramůSůl
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
29 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme nebo nastrouháme, z bílků vyšleháme sníh, petrželku posekáme. Žloutky s máslem vyšleháme do pěny, přidáme muškát, strouhanku, sůl, brambory, promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Vypracujeme poměrně tuhé těsto, ze kterého tvoříme větší kuličky. Knedlíčky obalíme v hrubé mouce, v pánvi rozehřejeme sádlo a na něm knedlíčky smažíme ze všech stran dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.