Bramborové knedlíčky k pečeným masům

23 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
29 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme nebo nastrouháme, z bílků vyšleháme sníh, petrželku posekáme. Žloutky s máslem vyšleháme do pěny, přidáme muškát, strouhanku, sůl, brambory, promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Vypracujeme poměrně tuhé těsto, ze kterého tvoříme větší kuličky. Knedlíčky obalíme v hrubé mouce, v pánvi rozehřejeme sádlo a na něm knedlíčky smažíme ze všech stran dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.