Bramborové knedlíčky pečené
25 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 3gramyKmín drcený
- 10gramůSůl
- 3gramyMajoránka
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
271 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory omyjeme a nastrouháme najemno. Vložíme do mísy, přidáme vejce, mouku, kmín, majoránku, sůl a vypracujeme těsto.
- 2Plech pomažeme v silné vrstvě sádlem, lžící z těsta tvoříme knedlíčky a pokládáme je vedle sebe na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut, až bude povrch knedlíčků zlatavý.
- 3Podáváme ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.