Bramborové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané, ještě teplé brambory prolisujeme, přidáme sůl, vejce, trochu rozpuštěného másla a tolik mouky, abychom vypracovali tužší těsto.
  • 2
    Z těsta vyválíme váleček, nakrájíme jej na kousky a každý zakulatíme do tvaru knedlíčku.
  • 3
    Knedlíčky vhazujeme do vroucí vody a vaříme 5-6 minut. Vyjmeme je na mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme rajčatovou omáčkou.
  • 4
    Příprava omáčky: Oloupanou, jemně nasekanou cibuli a česnek osmažíme na másle, přidáme rajčatový protlak a zředíme vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.