Bramborové knedlíky jako příloha

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Vápník
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, omyté brambory uvaříme v osolené vodě. Potom je scedíme, necháme dobře vychladnout. Prolisujeme nebo pomeleme na masovém strojku. Rozklepneme vejce, osolíme, přisypeme krupici a mouku. Rukama vypracujeme tuhé těsto, z kterého tvarujeme šišky dlouhé 12 cm a silné 5 cm.
  • 2
    Vaříme je v hrnci s vroucí vodou cca 10 minut, potom je ještě povaříme dalších 15 minut, nato vybereme knedlíky z vody, ihned je nití nakrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 8. 9. 2015
Bramborové knedlíky jako příloha
V surovinách chybí vajíčko, přitom v návodu je - dála jsem jedno. Brambory strouhám na struhadle. Když není krupička, přidávám o to více hrubé mouky. Pro krásně hladký vzhled knedlíků, knedlíky obalím v potravinářské folii a dám vařit do vroucí vody, po 20 minutách vyndám a sundám fólii. Takto jsou výborné. V receptu je trochu zmateční čas vaření - nejspíše bylo myšleno, aby se po 10 minutách stáhla teplota, myslím že to se ani nemusí. Jinak klasický dobrý recept na bramborové knedlíky.🙂