Bramborové knedlíky plněné mletým masem
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory vařené ve slupce
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůPšeničná krupice
- 20gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůTelecí maso mleté
- 40gramůCibule
- 200gramůZelí bílé - sterilizované
- 1500mililitrůVoda pitná
- 30gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme telecí mleté maso. Orestujeme, vařečkou rozdrobíme, osolíme a opeříme. Odstavíme a necháme chladnout. Vychladlé vařené brambory oloupeme, nastrouháme je nahrubo, vložíme do mísy, přidáme vejce, máslo, sůl, krupici a mouku. Důkladně prohněteme a vypracujeme těsto, které vyválíme na silnější placku. Z placky vykrajujeme čtverečky, doprostřed každého dáme nádivku z mletého masa, okraje přes sebe přeložíme a v dlani uválíme kuličku. Plněné knedlíky vhodíme do osolené vroucí vody, občas promícháme, aby se nepřilepily ke dnu a pozvolna vaříme asi 15 minut. Teplé knedlíky rozdělíme na talíře a podáváme nejlépe se zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.