Bramborové knedlíky s pohankou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
29 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
6 g
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené, ještě horké brambory oloupeme a prolisujeme (vaříme v 1,5 l vody). Přidáme k nim na kostičky nakrájenou, vyškvařenou slaninu, přisypeme pohankovou mouku, přidáme vejce a sůl. Vypracujeme hladké těsto. Podle potřeby můžeme přisypat trochu hrubé mouky.
  • 2
    Z těsta tvarujeme navlhčenýma rukama kulaté knedlíky nebo šišky. Vaříme je 15-20 minut ve zbylé vodě.
  • 3
    Hotové knedlíky omastíme rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.