Bramborové knedlíky s pohankou
60 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pohanková
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
29 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
6 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Uvařené, ještě horké brambory oloupeme a prolisujeme (vaříme v 1,5 l vody). Přidáme k nim na kostičky nakrájenou, vyškvařenou slaninu, přisypeme pohankovou mouku, přidáme vejce a sůl. Vypracujeme hladké těsto. Podle potřeby můžeme přisypat trochu hrubé mouky.
- 2Z těsta tvarujeme navlhčenýma rukama kulaté knedlíky nebo šišky. Vaříme je 15-20 minut ve zbylé vodě.
- 3Hotové knedlíky omastíme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.