Bramborové knedlíky s uzeným masem a špenátem
78 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1000gramůBrambory vařené ve slupce
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůPšeničná krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 12gramůSůl
- 600gramůŠpenátový protlak mražený
- 40gramůCibule
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůUzené maso vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
39 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvařené ve slupce oloupeme a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Vložíme do mísy, přisypeme hrubou mouku, krupici, přidáme jedno vejce, osolíme a zpracujeme bramborové těsto.
- 2Vařené uzené maso nakrájíme na špalíčky, špenát necháme rozmrazit, česnek prolisujeme, cibuli pokrájíme nadrobno.
- 3Z bramborového těsta uválíme čtyři válečky, rozmáčkneme na placky, doprostřed položíme špalíčky uzeného masa, znovu zabalíme do válečků, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme zvolna 25 až 30 minut.
- 4Mezitím si připravíme špenát.
- 5V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme cibuli, zpěníme a přidáme špenát, podusíme 10 minut, přidáme sůl, česnek, dvě rozkvedlaná vejce dobře rozmícháme a vaříme, až vejce ztuhnou.
- 6Uvařené knedlíky nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, doplníme špenátem a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.