Bramborové knedlíky s uzeným masem a špenátem

78 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
39 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Vložíme do mísy, přisypeme hrubou mouku, krupici, přidáme jedno vejce, osolíme a zpracujeme bramborové těsto.
  • 2
    Vařené uzené maso nakrájíme na špalíčky, špenát necháme rozmrazit, česnek prolisujeme, cibuli pokrájíme nadrobno.
  • 3
    Z bramborového těsta uválíme čtyři válečky, rozmáčkneme na placky, doprostřed položíme špalíčky uzeného masa, znovu zabalíme do válečků, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme zvolna 25 až 30 minut.
  • 4
    Mezitím si připravíme špenát.
  • 5
    V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme cibuli, zpěníme a přidáme špenát, podusíme 10 minut, přidáme sůl, česnek, dvě rozkvedlaná vejce dobře rozmícháme a vaříme, až vejce ztuhnou.
  • 6
    Uvařené knedlíky nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, doplníme špenátem a teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.