Bramborové knedlíky v ubrousku
70 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 60gramůKukuřičná krupice T 600
- 10gramůMáslo čerstvé
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
- 3litryVoda pitná
- 0,5kusVejce slepičí
- 40gramůŽemle tuková
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce.
- 2Po uvaření oloupeme a prolisujeme na vál. Přidáme vejce, krupici a asi půl sáčku kypřícího prášku. Zpracujeme těsto do kterého přidáme housku nakrájenou na kostičky.
- 3Z hotového těsta vytvoříme válečky. Zavineme je do navlhčené utěrky, jejíž konce zavážeme, vložíme do vařící osolené vody a vaříme přibližně 25-30 minut podle toho, jak velké máme válečky.
- 4Po uvaření knedlíky rozkrájíme na kolečka a potřeme máslem, aby se zabránilo slepení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.