Bramborové knedlíky v ubrousku

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce.
  • 2
    Po uvaření oloupeme a prolisujeme na vál. Přidáme vejce, krupici a asi půl sáčku kypřícího prášku. Zpracujeme těsto do kterého přidáme housku nakrájenou na kostičky.
  • 3
    Z hotového těsta vytvoříme válečky. Zavineme je do navlhčené utěrky, jejíž konce zavážeme, vložíme do vařící osolené vody a vaříme přibližně 25-30 minut podle toho, jak velké máme válečky.
  • 4
    Po uvaření knedlíky rozkrájíme na kolečka a potřeme máslem, aby se zabránilo slepení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.