Bramborové knedlíky ve slupce
65 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 6litrůVoda pitná
- 3lžičkySůl
- 450gramůKrupice dětská
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Omyté brambory ve slupkou vaříme ve 3 litrech osolené vody přibližně 25 minut (do měkka). Poté je scedíme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory i se slupkou nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme krupici, rozklepneme vejce, lžičku solí a rukama zpracujeme na tuhé těsto.
- 2Do velkého nízkého hrnce vlijeme 3 l vody, osolíme, pomalu přivedeme k varu.
- 3Dobře propracované těsto ihned rozdělíme na tři stejné díly. Vložíme opatrně do vroucí osolené vody, když klesnou na dno hrnce, opatrně je odlepíme. Knedlíky při vaření občas propíchneme nebo obracíme po 20 minutách.
- 4Uvařené knedlíky opatrně vybereme z vody, opět propíchneme a necháme dobře okapat. Nakrájíme ostrým nožem na kolečka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.