Bramborové knedlíky z Waldviertlu

50 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Vápník
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    250g brambor den předem uvaříme, oloupeme a druhý den jemně nastrouháme.
  • 2
    500g syrových brambor oloupeme, jemně nastrouháme a dáme vyluhovat do vody. Lehce je vymačkáme, smícháme s vařenými bramborami a sádlem a osolíme. Solamyl smícháme s trochou vyluhované vody a přimícháme k bramborám. Vypracujeme těsto.
  • 3
    Z těsta tvarujeme knedlíky a v osolené vodě je vaříme 20 minut na mírném ohni. Potom hrnec odstavíme z ohně a knedlíky necháme ještě 10 minut táhnout.
  • 4
    Podáváme jako přílohu k vepřové pečeni.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.