Bramborové knedlíky z Waldviertlu
50 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceSolamyl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Vápník
56 mg
Postup přípravy
- 1250g brambor den předem uvaříme, oloupeme a druhý den jemně nastrouháme.
- 2500g syrových brambor oloupeme, jemně nastrouháme a dáme vyluhovat do vody. Lehce je vymačkáme, smícháme s vařenými bramborami a sádlem a osolíme. Solamyl smícháme s trochou vyluhované vody a přimícháme k bramborám. Vypracujeme těsto.
- 3Z těsta tvarujeme knedlíky a v osolené vodě je vaříme 20 minut na mírném ohni. Potom hrnec odstavíme z ohně a knedlíky necháme ještě 10 minut táhnout.
- 4Podáváme jako přílohu k vepřové pečeni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.