Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor
40 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl
- 3hrstiMouka pšeničná hrubá
- 1kilogramBrambory
- 0,5kilogramBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
2 g
Sacharidy
151 g
Vláknina
12 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nastrouháme a v plátěném pytlíku úplně vymačkáme. Ihned je spojíme s prolisovanými vařenými bramborami, s moukou a osolíme. Zaděláme těsto, z něhož poté tvoříme malé kulaté knedlíky. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku.
- 2Knedlíky o velikosti jablka vaříme 20 minut. Děravou naběračkou knedlíky vyjmeme z vody, dvěma vidličkami každý knedlík roztrhneme, aby z nich vyšla pára.
- 3Knedlíky omastíme škvařkovým sádlem a podáváme s kysaným zelím.
- 4Pokud nám knedlíky zbudou, rozkrájíme je a opečeme druhý den k večeři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.