Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
2 g
Sacharidy
151 g
Vláknina
12 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nastrouháme a v plátěném pytlíku úplně vymačkáme. Ihned je spojíme s prolisovanými vařenými bramborami, s moukou a osolíme. Zaděláme těsto, z něhož poté tvoříme malé kulaté knedlíky. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku.
  • 2
    Knedlíky o velikosti jablka vaříme 20 minut. Děravou naběračkou knedlíky vyjmeme z vody, dvěma vidličkami každý knedlík roztrhneme, aby z nich vyšla pára.
  • 3
    Knedlíky omastíme škvařkovým sádlem a podáváme s kysaným zelím.
  • 4
    Pokud nám knedlíky zbudou, rozkrájíme je a opečeme druhý den k večeři.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.