Bramborové knedlíky ze syrových brambor s toastovým chlebem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
7 g
Cukr
856 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Střídku toastového chleba pokrájíme na kostičky, osmahneme do zlatova v pánvi na 30 gramech másla a odložíme na papírový ubrousek. Brambory oloupeme, nastrouháme do mísy, vymačkáme z nich vodu, do hrnce vlijeme mléko, přidáme zbytek másla, osolíme, přivedeme k varu, pomalu za stálého míchání přisypeme hrubou mouku, důkladně promícháme, krátce povaříme a odstavíme. Smícháme s nastrouhanými bramborami, vypracujeme těsto a z něj vytvarujeme 12 kulatých knedlíků. Do každého zapracujeme několik kostiček chleba, knedlíky vložíme do vroucí vody, vaříme zvolna asi 20 minut. Scedíme a necháme okapat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.