Bramborové knedlíky ze syrových brambor s toastovým chlebem
45 min.
Ingredience
- 80gramůChléb toastový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1500gramůBrambory
- 250mililitrůMléko polotučné
- 125gramůMouka pšeničná hrubá
- 2litryVoda pitná
- 8gramůSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
7 g
Cukr
856 mg
Postup přípravy
- 1Střídku toastového chleba pokrájíme na kostičky, osmahneme do zlatova v pánvi na 30 gramech másla a odložíme na papírový ubrousek. Brambory oloupeme, nastrouháme do mísy, vymačkáme z nich vodu, do hrnce vlijeme mléko, přidáme zbytek másla, osolíme, přivedeme k varu, pomalu za stálého míchání přisypeme hrubou mouku, důkladně promícháme, krátce povaříme a odstavíme. Smícháme s nastrouhanými bramborami, vypracujeme těsto a z něj vytvarujeme 12 kulatých knedlíků. Do každého zapracujeme několik kostiček chleba, knedlíky vložíme do vroucí vody, vaříme zvolna asi 20 minut. Scedíme a necháme okapat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.