Bramborové krokety pečené
55 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 15gramůSůl
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 60gramůPšeničná krupice
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 80gramůVejce slepičí
- 100gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
62 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory propláchneme, překrájíme, zalijeme je vlažnou vodou a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme.
- 2Potom brambory prolisujeme, přidáme prosátou mouku, krupici, nastrouhaný sýr, mírně osolíme a krátce propracujeme. Za občasného promíchání necháme částečně vychladnout.
- 3Do vlažné hmoty přidáme dobře rozšlehaná vejce a vše promícháme.
- 4S pomocí trochy mouky tvarujeme krokety oválného tvaru a v pánvi na tuku je pečeme do zlatavé barvy. Krokety můžeme po rychlém opečení také dopéci na plechu v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.