Bramborové krokety pečené

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
62 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory propláchneme, překrájíme, zalijeme je vlažnou vodou a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme.
  • 2
    Potom brambory prolisujeme, přidáme prosátou mouku, krupici, nastrouhaný sýr, mírně osolíme a krátce propracujeme. Za občasného promíchání necháme částečně vychladnout.
  • 3
    Do vlažné hmoty přidáme dobře rozšlehaná vejce a vše promícháme.
  • 4
    S pomocí trochy mouky tvarujeme krokety oválného tvaru a v pánvi na tuku je pečeme do zlatavé barvy. Krokety můžeme po rychlém opečení také dopéci na plechu v troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.