Bramborové krokety s hruškami
95 min.
Ingredience
- 6kusůBrambory
- 1špetkaSůl
- 2kusyCibulka jarní
- 2kusyHrušky
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaCukr krupice
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a ve vroucí osolené vodě vaříme 25 minut. Pak je scedíme, necháme trochu zchladnout, oloupeme a rozšťoucháme.
- 2Jarní cibulku očistíme a najemno nakrájíme. Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a najemno nastrouháme. K bramborové směsi přidáme jarní cibulku a hrušky, osolíme, přidáme špetku cukru a vejce. Těsto důkladně propracujeme.
- 3Do bramborového těsta přimícháme mouku a z těsta vytvarujeme menší válečky, obalujeme je v mouce. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia.
- 4Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a bramborové krokety na něm lehce osmažíme. Poté je potřeme zbytkem másla a klademe na pečícím papírem vyložený plech. Pečeme v troubě 30 minut.
- 5Ihned poté servírujeme a jako příloha se hodí hruškové pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.