Bramborové krokety s hruškami

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a ve vroucí osolené vodě vaříme 25 minut. Pak je scedíme, necháme trochu zchladnout, oloupeme a rozšťoucháme.
  • 2
    Jarní cibulku očistíme a najemno nakrájíme. Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a najemno nastrouháme. K bramborové směsi přidáme jarní cibulku a hrušky, osolíme, přidáme špetku cukru a vejce. Těsto důkladně propracujeme.
  • 3
    Do bramborového těsta přimícháme mouku a z těsta vytvarujeme menší válečky, obalujeme je v mouce. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a bramborové krokety na něm lehce osmažíme. Poté je potřeme zbytkem másla a klademe na pečícím papírem vyložený plech. Pečeme v troubě 30 minut.
  • 5
    Ihned poté servírujeme a jako příloha se hodí hruškové pyré.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.