Bramborové kuličky s brynzou

45 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
530 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme a vložíme do vařící osolené vody. Uvařené částečně scedíme, posypeme moukou, osolíme a necháme na mírném ohni asi 10-15 minut propařit. Potom vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Z těsta utvoříme váleček asi 3cm v průměru, rozkrájíme jej na dílky a rychle z nich vytvarujeme kuličky. Prohřejeme je na části rozpálené slaniny.
  • 3
    Při podávání kuličky posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme osmaženou cibulí.
  • 4
    Podáváme s rajčatovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.