Bramborové lívance s borůvkami

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1455 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
26 g
Sacharidy
272 g
Vláknina
33 g
Cukr
109 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnku do 3 lžic vlažného mléka rozdrobíme 10 g droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Brambory oškrábeme, pečlivě omyjeme a nastrouháme. Přidáme k nim zbylé mléko, mouku, kvásek a špetku soli, vypracujeme řidší těsto a necháme ho vykynout.
  • 3
    V lívanečníku nebo v pánvi s olejem pak z vykynutého těsta smažíme po obou stranách lívance.
  • 4
    Podáváme je teplé, pomazané borůvkovým kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.