Bramborové lívance s borůvkami
55 min.
Ingredience
- 10gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kilogramBrambory
- 1špetkaSůl
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,5litrKompot borůvkový
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1455 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
26 g
Sacharidy
272 g
Vláknina
33 g
Cukr
109 g
Postup přípravy
- 1V hrnku do 3 lžic vlažného mléka rozdrobíme 10 g droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.
- 2Brambory oškrábeme, pečlivě omyjeme a nastrouháme. Přidáme k nim zbylé mléko, mouku, kvásek a špetku soli, vypracujeme řidší těsto a necháme ho vykynout.
- 3V lívanečníku nebo v pánvi s olejem pak z vykynutého těsta smažíme po obou stranách lívance.
- 4Podáváme je teplé, pomazané borůvkovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.