Bramborové lívanečky se slaninou
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 220mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůBrambory
- 5gramůSůl
- 20mililitrůSirup javorový
- 100mililitrůOlej kukuřičný
- 8plátkůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozmačkáme brambory, s mlékem rozmixujeme na řídké pyré.
- 2Mouku a sůl prosejeme do mísy. V mouce vytvoříme důlek, nalijeme vejce a bramborové pyré, vypracujeme hladké, hustější tekuté těsto.
- 3Na pánvi rozehřejeme olej. Těsto nabíráme naběračkou a lijeme na pánev. Opékáme 2 minuty po každé straně dozlatova. Hotové lívanečky udržujeme teplé.
- 4Hotové lívanečky ozdobíme plátky slaniny, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.