Bramborové nočky s brynzou a slaninou
30 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 300gramůMouka polohrubá
- 120gramůAnglická slanina
- 8gramůSůl
- 160gramůSýr Brynza
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
36 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na nudličky, brambory nastrouháme najemno, brynzu rozdrobíme.
- 2V míse smícháme nastrouhané brambory s moukou a vejcem, vymícháme těsto jako na halušky, ale toto těsto je víc moučnaté. Z těsta tvarujeme malé podlouhlé nočky, které zavařujeme v osolené vodě asi 5 minut podle tloušťky nočků. Scedíme a necháme okapat.
- 3V pánvi rozehřejeme kousek sádla, přisypeme nudličky prorostlé slaniny a osmahneme dokřupava.
- 4Nočky upravíme na talíře, posypeme brynzou a přelijeme sádlem se slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.