Bramborové nočky s Parmezánem
35 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory vařené
- 75gramůSamokypřicí mouka
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 180gramůSýr Parmezán
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
37 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme vařené brambory, rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme vejce, mouku, žloutky, sůl, pepř a vymícháme bramborové těsto. Vytvarujeme menší kuličky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme ze všech stran do zlatova. Nočky vyjmeme, do stejné pánve vlijeme vývar, přidáme máslo a za stálého míchání přisypáváme strouhaný Parmezán. Omáčka postupně zhoustne, sýr se úplně roztaví.
- 2Nočky upravíme na talířky a přelijeme omáčkou z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.