Bramborové noky pečené se slaninou

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
49 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
9 g
Cukr
424 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné brambory omyjeme, nakrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Pár minut před koncem vaření posypeme brambory ve vodě moukou a přiklopíme pokličkou. Necháme minutu spařit. Pokličku odklopíme, mouku s bramborami šťouchadlem rozmačkáme a promícháme. Vytvoříme jednolité těsto.
  • 2
    Pekáček vymažeme sádlem, lžící vytváříme z těsta noky, které skládáme vedle sebe do pekáčku, posypeme na nudličky nakrájenou slaninou a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut, dukud se slanina na povrchu neusmaží. Ihned podáváme s kyselou okurkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.