Bramborové noky pečené se slaninou
50 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
- 200gramůAnglická slanina
- 15gramůSůl
- 1200mililitrůVoda pitná
- 160gramůOkurky nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
49 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
9 g
Cukr
424 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné brambory omyjeme, nakrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Pár minut před koncem vaření posypeme brambory ve vodě moukou a přiklopíme pokličkou. Necháme minutu spařit. Pokličku odklopíme, mouku s bramborami šťouchadlem rozmačkáme a promícháme. Vytvoříme jednolité těsto.
- 2Pekáček vymažeme sádlem, lžící vytváříme z těsta noky, které skládáme vedle sebe do pekáčku, posypeme na nudličky nakrájenou slaninou a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut, dukud se slanina na povrchu neusmaží. Ihned podáváme s kyselou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.