Bramborové noky s kozí sýrovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůBramborové noky
- 100gramůSýr kozí
- 2lžíceOřechy vlašské
- 100gramůSalám Mortadela
- 1kusPažitka
- 1špetkaPepř bílý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Bramborové noky uvaříme v osolené vodě, zcedíme a necháme okapat.
- 2Mezitím přivedeme k varu smetanu, vaříme dokud mírně nezhoustne, poté přidáme kozí sýr a mortadelu nakrájenou na kostičky. Na závěr přimícháme nasekané ořechy a pažitku, dochutíme solí a pepřem.
- 3Omáčkou zalijeme noky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.