Bramborové noky s máslem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
34 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
6 g
Cukr
124 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory vaříme ve slupce asi 30 minut (1 l vody), scedíme je, oloupeme a ještě horké prolisujeme. Smícháme je se žloutky, špetkou soli a hrubou moukou.
  • 2
    Vál posypeme solamylem. Z těsta vyválíme váleček o průměru 4cm a nakrájíme jej na kousky asi 2 cm dlouhé. Každý kousek na jedné straně lehce zmáčkneme vidličkou.
  • 3
    Noky vaříme po částech v dostatečném množství osolené vody. Když vyplavou na povrch, vyjmeme je a necháme okapat.
  • 4
    Rozpustíme máslo, okořeníme pepřem a po kapkách vmícháme olej. Noky upravíme na nahřáté talíře a potřeme připraveným máslem. Posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.