Bramborové noky s masovo-česnekovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- omáčka
- 200gramůCibule
- 400gramůMaso mleté - mix
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůČesnek
- 0,5litrVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 1500gramůBrambory vařené ve slupce
- 150gramůSolamyl
- 1lžičkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
- 600gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
27 g
Sacharidy
159 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve slupce vařené brambory oloupeme a nastrouháme. Smícháme je s vejcem, moukou, solí a Solamylem a rychle vypracujeme těsto.
- 2Z těsta vykrajujeme lžící noky a vaříme je v osolené vroucí vodě 8-10 minut.
- 3Příprava omáčky: Na pánvi na oleji opečeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek, maso a opékáme dále. Zaprášíme moukou, podlijeme vodou a povaříme. Nakonec omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Noky rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.