Bramborové noky s pancettou
60 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 75gramůPancetta
- 6gramůŠalvěj čerstvá
- 75gramůSýr Parmezán
- 12gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
31 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
8 g
Cukr
260 mg
Postup přípravy
- 1Na výrobu těsta použijeme upečené brambory, které necháme vychladnout a poté je rozmačkáme vidličkou (popř. umeleme v mlýnku na maso).
- 2K rozmačkaným bramborám vmícháme žloutky a strouhaný parmezán. Postupně vsypeme všechnu mouku. Vypracujeme vláčné, ale nelepivé těsto, které rozdělíme na 6 dílů.
- 3Každý z dílů vyválíme do válečku o průměru 1,5 cm. Nakrájíme na kousky o délce 1,5 cm. Noky z kousků vytvarujeme mírným stlačením prostředku těsta, aby vznikla dutinka. Vnější hranu otiskneme vidličkou tak, aby vznikla vroubkovaná strana. Okraje k sobě přitiskneme.
- 4Hotové noky vhazujeme do vařící vody, vaříme cca 1-2 minut, dokud noky nevyplavou, poté vodu scedíme.
- 5Uvařené noky vsypeme do vymazaného pekáčku a přelijeme omáčkou uvařenou ze smetany, šalvěje a na másle dokřupava osmahnuté pancetty. Vše posypeme strouhaným parmezánem a necháme zapéct 10-15 minut při 200°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.