Bramborové noky s pancettou

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
31 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
8 g
Cukr
260 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na výrobu těsta použijeme upečené brambory, které necháme vychladnout a poté je rozmačkáme vidličkou (popř. umeleme v mlýnku na maso).
  • 2
    K rozmačkaným bramborám vmícháme žloutky a strouhaný parmezán. Postupně vsypeme všechnu mouku. Vypracujeme vláčné, ale nelepivé těsto, které rozdělíme na 6 dílů.
  • 3
    Každý z dílů vyválíme do válečku o průměru 1,5 cm. Nakrájíme na kousky o délce 1,5 cm. Noky z kousků vytvarujeme mírným stlačením prostředku těsta, aby vznikla dutinka. Vnější hranu otiskneme vidličkou tak, aby vznikla vroubkovaná strana. Okraje k sobě přitiskneme.
  • 4
    Hotové noky vhazujeme do vařící vody, vaříme cca 1-2 minut, dokud noky nevyplavou, poté vodu scedíme.
  • 5
    Uvařené noky vsypeme do vymazaného pekáčku a přelijeme omáčkou uvařenou ze smetany, šalvěje a na másle dokřupava osmahnuté pancetty. Vše posypeme strouhaným parmezánem a necháme zapéct 10-15 minut při 200°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.