Bramborové noky s povidly
60 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1500mililitrůVoda pitná
- 5gramůSůl
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
- 300gramůPovidla švestková
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
6 g
Vápník
83 mg
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce s vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut. Přisypeme k bramborám mouku, důkladně promícháme a povaříme ještě asi 10 minut. Slijeme přebytečnou vodu, brambory s mouku šťouchadlem rozmačkáme na kaši.
- 2Z vychladlé kaše tvoříme noky, které smažíme na sádle ze všech stran dozlatova. Rozdělíme je na talíře, doplníme povidly a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.