Bramborové noky s povidly

60 min.

Ingredience

    • 1kilogramBrambory
    • 1500mililitrůVoda pitná
    • 5gramůSůl
    • 400gramůMouka pšeničná hrubá
    • 300gramůPovidla švestková
    • 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
6 g
Vápník
83 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce s vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut. Přisypeme k bramborám mouku, důkladně promícháme a povaříme ještě asi 10 minut. Slijeme přebytečnou vodu, brambory s mouku šťouchadlem rozmačkáme na kaši.
  • 2
    Z vychladlé kaše tvoříme noky, které smažíme na sádle ze všech stran dozlatova. Rozdělíme je na talíře, doplníme povidly a ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.