Bramborové noky se šalvějovou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
35 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vychladlé, ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme nebo rozmačkáme na vál. Uprostřed brambor vyhloubíme důlek a vlijeme do něj rozšlehaná vejce. Přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každého dílu vyválíme váleček o průměru asi 2 cm. Válečky nakrájíme na menší špalíčky a mírně je zmáčkneme obrácenou vidličkou.
  • 3
    Nočky vhazujeme do vroucí vody a vaříme asi 2 minuty, dokud nevyplavou.
  • 4
    Kastrůlek s máslem a nasekanými lístky šalvěje postavíme na mírně zahřátou plotýnku a máslo necháme rozpustit. Vmícháme citronovou šťávu a omáčku opepříme.
  • 5
    Noky scedíme, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
  • 6
    Ihned podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.