Bramborové noky se šalvějovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- šalvějová omáčka
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1hrstŠalvěj čerstvá
- 2lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 750gramůBrambory vařené ve slupce
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
35 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vychladlé, ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme nebo rozmačkáme na vál. Uprostřed brambor vyhloubíme důlek a vlijeme do něj rozšlehaná vejce. Přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto.
- 2Těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každého dílu vyválíme váleček o průměru asi 2 cm. Válečky nakrájíme na menší špalíčky a mírně je zmáčkneme obrácenou vidličkou.
- 3Nočky vhazujeme do vroucí vody a vaříme asi 2 minuty, dokud nevyplavou.
- 4Kastrůlek s máslem a nasekanými lístky šalvěje postavíme na mírně zahřátou plotýnku a máslo necháme rozpustit. Vmícháme citronovou šťávu a omáčku opepříme.
- 5Noky scedíme, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
- 6Ihned podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.