Bramborové palačinky s jahodovým tvarohem
24 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 6kusůVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 200gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 50mililitrůMléko polotučné
- 30gramůCukr moučkový
- 100gramůŠlehačka ve spreji
- 250gramůJahody zahradní
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
38 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem, přidáme špetku soli, vejce, smetanu, mouku a vymícháme těsto, které necháme 20 minut odležet.
- 2Do misky vložíme měkký tvaroh, přilijeme mléko a vyšleháme metlou. Přisypeme cukr, pokrájené jahody, promícháme a opatrně přimícháme šlehačku.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, naběračkou přiléváme postupně těsto a smažíme palačinky z obou stran dozlatova. Potřeme tvarohovým krémem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.