Bramborové pečivo s ovčím sýrem

40 min.

Ingredience

    • 200gramůBrambory vařené
    • 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 4gramySůl
    • 2gramyMuškátový oříšek
    • 15gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 25gramůPažitka
    • 15gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 5gramůPaprika mletá sladká
    • 15mililitrůVoda pitná
    • 50mililitrůMléko polotučné
    • 70gramůSýr ovčí ve slaném nálevu
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
542 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, sůl, mletý muškát, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme rozmačkané vařené brambory, rozdrobený ovčí sýr, posekanou pažitku, přilijeme mléko a vypracujeme těsto. Vytvarujeme kruhový bochník, který nožem lehce nařízneme na 6 stejných dílů. Povrch potřeme vodou, posypeme celozrnnou moukou smíchanou s mletou paprikou, bochník položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut do zlatova.
  • 2
    Pečivo necháme částečně vychladnout, nalámeme na 6 dílů podle vyznačených zářezů a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.