Bramborové pečivo s ovčím sýrem
40 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory vařené
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4gramySůl
- 2gramyMuškátový oříšek
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 25gramůPažitka
- 15gramůMouka pšeničná celozrnná
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 15mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůMléko polotučné
- 70gramůSýr ovčí ve slaném nálevu
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
542 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, sůl, mletý muškát, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme rozmačkané vařené brambory, rozdrobený ovčí sýr, posekanou pažitku, přilijeme mléko a vypracujeme těsto. Vytvarujeme kruhový bochník, který nožem lehce nařízneme na 6 stejných dílů. Povrch potřeme vodou, posypeme celozrnnou moukou smíchanou s mletou paprikou, bochník položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut do zlatova.
- 2Pečivo necháme částečně vychladnout, nalámeme na 6 dílů podle vyznačených zářezů a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.