Bramborové placky pečené v troubě s mákem
50 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1kilogramBrambory
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMák mletý
- 40gramůCukr vanilka
- 150gramůMáslo jihočeské
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
8 g
Vápník
394 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou uvaříme brambory se slupkou. Uvařené je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme na struhadle, nastrouháme na vál, na kterém už máme vysypanou mouku, přidáme kypřící prášek a rukama zpracujeme těsto. Z těsta vyválíme velký plát, ze kterého ukrajujeme stejné díly, každý válečkem rozválíme na tenké placky, které pokládáme na suchý plech a v horké troubě pečeme dorůžova asi 10 minut. Smícháme mák a vanilkový cukr. Na pánvi roztopíme máslo, kterým potřeme každou placku zvlášť, posypeme ji mákem a zavineme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.