Bramborové placky pečené v zelném listu
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůMléko polotučné
- 20gramůSůl
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
27 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné brambory omyjeme a nastrouháme najemno. Vložíme do mísy, přisypeme mouku, přidáme vejce, sůl a trochu mléka. Vypracujeme řidší těsto.
- 2Jednotlivé zelné listy odloupneme z hlávky, omyjeme, otřepeme a pomažeme silnější vrstvou bramborového těsta. Plech vymažeme sádlem v silnější vrstvě, poklademe jednotlivé listy s těstem vedle sebe a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 až 25 minut dozlatova.
- 3Ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.