Bramborové placky po bréhatsku
50 min.

Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 12kusůBrambory vařené ve slupce
- 3lžíceMléko plnotučné
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvařené ve slupce oloupeme, připravíme z nich pyré. Přidáme mouku, sůl, pepř a vše dobře prohněteme.
- 2Z připraveného těsta tvarujeme kuličky, v ruce je zploštíme a vytvoříme placky o průměru asi 10 cm. Každou placku potřeme vejcem rozmíchaným s mlékem a upečeme ji po obou stranách na máslem vymazané pánvi.
- 3Upečené placky uchováme na teplém místě. Nakonec dáme na každou placku oříšek másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.