Bramborové placky po bréhatsku

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvařené ve slupce oloupeme, připravíme z nich pyré. Přidáme mouku, sůl, pepř a vše dobře prohněteme.
  • 2
    Z připraveného těsta tvarujeme kuličky, v ruce je zploštíme a vytvoříme placky o průměru asi 10 cm. Každou placku potřeme vejcem rozmíchaným s mlékem a upečeme ji po obou stranách na máslem vymazané pánvi.
  • 3
    Upečené placky uchováme na teplém místě. Nakonec dáme na každou placku oříšek másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.