Bramborové placky s kapustou
45 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceSádlo škvařené
- 0,5kilogramKapusta hlávková
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůHouby čerstvé
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
28 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
11 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme, vychladlé oloupeme a najemno je nastouháme. V míse z nastrouhaných brambor, mouky, vajec a soli vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na 1 centimetr vysoký plát. Vykrajujeme z něj kulaté placky a pečeme je v pánvi na rozehřátém sádle z obou stran dozlatova.
- 2Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Houby očistíme, omyjeme a okapané nakrájíme na malé kousky. Kapustu omyjeme, necháme okapat a rozkrájíme ji na kousky.
- 3V pánvi osmažíme nakrájenou slaninu, přidáme houby a kapustu, přilijeme smetanu, promícháme a vaříme, až směs zhoustne. Pak ji ještě dochutíme solí.
- 4Placičky rozdělíme na servírovací talíře, na každou dáme část kapustové směsi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 25. 8. 2016
Bramborové placky s kapustou
Dobrá pozdně letní nebo podzimní večeře. Dcery nechtěly placky opékat na tuku, že by jim v noci bylo těžko. Opékaly jsme tedy na suché teflonové pánvi. Chutnalo nám 🙂