Bramborové placky s pečeným masem
55 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 200gramůVepřové maso pečené
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůSádlo škvařené
- 2kusyVejce slepičí
- 15gramůSůl
- 10gramůKmín celý
- 400gramůSalát rajčatovo-paprikový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
56 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
322 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné syrové brambory omyjeme, pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka a scedíme.
- 2Pečené maso nakrájíme na menší kousky a spolu s bramborami šťouchadlem rozmačkáme. Přidáme máslo, žloutek, mouku a vypracujeme těsto, ze kterého utvoříme váleček. Nakrájíme ho na silnější plátky, které dlaní rozmáčkneme na placku. Plech pomažeme sádlem, vyskládáme na něj placky, potřeme je rozkvedlanými vejci, posypeme solí, kmínem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 25 minut dozlatova.
- 3Placky podáváme samostatně se zeleninovými saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.