Bramborové placky s pečeným masem

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
56 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
322 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné syrové brambory omyjeme, pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka a scedíme.
  • 2
    Pečené maso nakrájíme na menší kousky a spolu s bramborami šťouchadlem rozmačkáme. Přidáme máslo, žloutek, mouku a vypracujeme těsto, ze kterého utvoříme váleček. Nakrájíme ho na silnější plátky, které dlaní rozmáčkneme na placku. Plech pomažeme sádlem, vyskládáme na něj placky, potřeme je rozkvedlanými vejci, posypeme solí, kmínem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 25 minut dozlatova.
  • 3
    Placky podáváme samostatně se zeleninovými saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.