Bramborové placky s tečkami-lokše
20 min.

Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůPovidla švestková
- 1kilogramBrambory
- 1špetkaSůl
- 6lžicMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Předem uvaříme brambory a necháme vychladnout. Poté je nastrouháme, přidáme vejce, mouku a sůl a vypracujeme těsto.
- 2Vyválíme váleček a z něj krájíme kousky velké asi 4cm. Na pomoučeném vále je rozválíme na placky o průměru cca 15cm. Z obou stran nasucho opečeme (nejlépe na plotýnce nebo na teflonové pánvi), poklademe máslem, naplníme povidly, srolujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.