Bramborové placky s tečkami-lokše

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem uvaříme brambory a necháme vychladnout. Poté je nastrouháme, přidáme vejce, mouku a sůl a vypracujeme těsto.
  • 2
    Vyválíme váleček a z něj krájíme kousky velké asi 4cm. Na pomoučeném vále je rozválíme na placky o průměru cca 15cm. Z obou stran nasucho opečeme (nejlépe na plotýnce nebo na teflonové pánvi), poklademe máslem, naplníme povidly, srolujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.