Bramborové placky se zakysanou smetanou a zelím
45 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaRozmarýn sušený
- 1špetkaTymián sušený
- 500gramůZelí kysané
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
36 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s hladkou moukou, vejcem, solí a kořením a vypracujeme těsto.
- 2Z těsta tvarujeme placky a pečeme je na pánvi na oleji.
- 3Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme.
- 4Upečené placky potřeme zakysanou smetanou, posypeme nakrájeným kysaným zelím a opečenou slaninou.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.