Bramborové plátky s telecím masem
56 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 70gramůCibule
- 600gramůTelecí kýta
- 30mililitrůOlej olivový
- 4gramyRozmarýn čerstvý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
23 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
742 mg
Postup přípravy
- 1Brambory pečlivě omyjeme a pokrájíme i se slupkou na silnější plátky. Cibuli oloupeme a na jemno pokrájíme.
- 2Plátky brambor necháme uvařit ve vroucí osolené vodě po dobu desíti minut. Plátky masa osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova, pak odložíme stranou. Máslo rozehřejeme, zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme zezlátnout, poté zalijeme vodou. Do pánve přidáme pokrájenou cibuli, rozmarýn a jíšku. Osolíme, opepříme a povaříme 10 minut. Do omáčky vrátíme maso, navrch dáme brambory, vše necháme zapéct pod grilem po dobu šesti minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.