Bramborové pyré
35 min.
Ingredience
- 75gramůMáslo čerstvé
- 600gramůBrambory
- 100gramůPórek
- 1litrHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůChléb pšeničný (bílý)
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájený pórek a minutku podusíme. Přisypeme nakrájené brambory, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 20 minut. Polévku rozmixujeme, máme-li moučné brambory, stačí rozšťouchat. Přimícháme smetanu. Konzistenci upravíme horkým mlékem. Nakonec vmícháme 2 lžíce másla.
- 2Podáváme v polévkové míse s kousky opečeného chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.