Bramborové šišky s borůvkovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 0,5litrKompot borůvkový
- 200gramůBrambory
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceSolamyl
- 200gramůTvaroh měkký
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceStrouhanka
- 2lžíceCukr moučkový
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme. Uvařené brambory jemně nastrouháme a v míse smícháme s tvarohem, mouku a vejci. Těsto dochutíme solí a vyválíme z něj šišky dlouhé 7 až 10 cm o průměru přibližně 2 cm. V hrnci přivedeme k varu dostatčné množství osolené vody a šišky v ní 5 minut vaříme. Uvařené šišky necháme v sítu okapat.
- 2Borůvkový kompot zahřejeme na bod varu a zahustíme ho Solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě. Borůvkovou omáčku podle chuti osladíme cukrem.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm strouhanku a podle chuti ji také osladíme cukrem.
- 4Okapané šišky rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou, přidáme zakysanou smetanu, posypeme osmažnou strouhankou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.