Bramborové šišky s mákem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
30 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
10 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a umeleme na masovém strojku.
  • 2
    Na vále z brambor, mouky, vajec a soli vypracujeme tuhé těsto. Z něj ihned tvoříme tenčí šišky, které vaříme ve vroucí osolené vodě. Když šišky vyplavou, vaříme ještě asi 2 minuty. Cedníkem je vyjmeme, necháme okapat, vložíme do mísy, omastíme rozpuštěným máslem a sypeme mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 6. 11. 2015
Bramborové šišky s mákem
nej lepsi a nej jedno dusi recept😉🙂🙂🙂🙂🙂
Anonymní uživatel
út 29. 11. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Rychlí , dobrý , zvládne každý ( i já )