Bramborové šišky s mákem a meruňkami
30 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory vařené ve slupce
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůPšeničná krupice
- 1lžičkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 80gramůMák mletý
- 4lžíceCukr moučkový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 500gramůKompot meruňkový
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
10 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme. Vmícháme do nich hrubou mouku, krupici, špetku soli, žloutek a lžíci octa. Vypracujeme těsto.
- 2Na pracovní desce z těsta vyválíme válečky, ze kterých odkrajujeme kousky velké asi 2x4cm. Rozválíme je a vytvarujeme šišky.
- 3Šišky vložíme do hrnce s osolenou vařící vodou a vaříme 4-5 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a necháme okapat.
- 4Uvařené šišky obalíme v máku, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
- 5Upravíme na talíře a obložíme kompotovanými meruňkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.