Bramborové šišky s ořechy
40 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 2špetkySůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůOřechy vlašské
- 8lžičekMed včelí
- 1lžíceCukr krystal
- 4lžíceCukr moučkový
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
38 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
6 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve dvou litrech osolené vody ve slupce. Měkké brambory scedíme, dáme je vychladnout, oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Vál posypeme hladkou moukou, dáme na něj nastrouhané brambory. Uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce, přidáme sůl, cukr a zpracujeme těsto tak, aby nelepilo na ruce. Rukama utvoříme šišku dlouhou asi 30 cm o průměru 5 cm a nožem vykrajujeme kousky dlouhé 1 cm. Následně pomocí dlaní tvarujeme malé šišky.
- 2V hrnci ve dvou litrech vařící vody je povaříme 10 minut. Vodu osolíme špetkou soli. Když jsou hotové, tak vyplavou nahoru. Uvařené scedíme, opláchneme teplou vodou a dáme do mísy.
- 3Ořechy pomeleme na strojku a smícháme s vanilkovým cukrem. Na pánvičce roztopíme máslo. Na jednotlivé talíře naskládáme teplé šišky, které polijeme teplým máslem, posypeme ořechy a pokapeme medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.