Bramborové šišky s ořechy
35 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1kilogramBrambory
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 40gramůKrupice dětská
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 300gramůOřechy vlašské
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
48 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
9 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1V hrnci v osolené vodě uvaříme umyté brambory se slupkou, které uvařené scedíme a necháme vychladnout.
- 2Na vál vysypeme mouku, krupici, osolíme, přidáme oloupané a na jemném struhadle nastrouhané brambory, rozklepneme celé vejce a rukama vypracujeme tuhé těsto. Z těsta připravíme pomocí rukou válečky o průměru 3 cm a nožem z válečku ukrajujeme šišky dlouhé 5 cm. Vaříme v hrnci ve vařící vodě, přibližně 10 minut. Doba vaření se však může různit a je proto nejlepší řídit se pravidlem „když nám vyplavou nahoru, tak jsou šišky uvařené“.
- 3Hotové scedíme, dáme do větší mísy, posypeme pomletými ořechy, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, polijeme na pánvi rozpáleným máslem, vše promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.