Bramborové šišky s ořechy

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
48 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
9 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci v osolené vodě uvaříme umyté brambory se slupkou, které uvařené scedíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Na vál vysypeme mouku, krupici, osolíme, přidáme oloupané a na jemném struhadle nastrouhané brambory, rozklepneme celé vejce a rukama vypracujeme tuhé těsto. Z těsta připravíme pomocí rukou válečky o průměru 3 cm a nožem z válečku ukrajujeme šišky dlouhé 5 cm. Vaříme v hrnci ve vařící vodě, přibližně 10 minut. Doba vaření se však může různit a je proto nejlepší řídit se pravidlem „když nám vyplavou nahoru, tak jsou šišky uvařené“.
  • 3
    Hotové scedíme, dáme do větší mísy, posypeme pomletými ořechy, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, polijeme na pánvi rozpáleným máslem, vše promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.