Bramborové šišky se strouhanou houskou
50 min.
Ingredience
- 10dekagramůCukr moučkový
- 5špetekSůl
- 5lžicMouka pšeničná hrubá
- 1hrnekStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePšeničná krupice
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Nastrouháme uvařené a oloupané brambory. Přidáme vejce, mouku, krupici, sůl a zhotovíme těsto.
- 2Vyválíme si váleček o průměru asi 3 cm a nakrájíme stejné dílky, které dlaní vyválíme na malé šišky.
- 3Vaříme je v osolené vodě asi 8 minut.
- 4Osmahneme na másle v pekáči strouhanku a vložíme dobře okapané šišky, které v ní promícháme. Podle chuti přidáme cukr.
- 5Na závěr dáme ještě zapéct do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.